Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Ruimtes blijven optimaliseren, voor de hedendaagse en toekomstige gebruiker
Group Jansen optimaliseert het comfort in tal van gebouwen, zoals het politiekantoor in Kortrijk,…

Ruimtes blijven optimaliseren, voor de hedendaagse en toekomstige gebruiker

Group Jansen creëert places to be. Dat doen ze onder meer met hun slimme comforteiland KAY – met tal van geïntegreerde technieken – maar ook met bijvoorbeeld modulaire wanden of maatwerk voor interieurinrichting. “Samen met de architect stemmen we telkens weer diverse elementen in een interieur perfect op elkaar af”, zegt Philippe Rosseel, COO van Jansen Building Solutions. “En daar stoppen we niet. We geven niet enkel de ideale ruimte vorm, maar blijven ze ook heruitvinden en optimaliseren na de oplevering. Daarvoor is er nu J’SYNC.”

Het verhaal van Group Jansen steunt ondertussen op enkele unieke, zelfontwikkelde standaardoplossingen. Toch is elk project maatwerk. Philippe: “We redeneren telkens vanuit de ruimte en de bijhorende behoeftes van de klant. Die vereisten situeren zich zowel op het vlak van binnenklimaat en akoestiek als op flexibiliteit. Ook een modulair en een circulair karakter maken steeds vaker deel uit van het pakket aan wensen en noden. Samen met klanten, architecten en bouwingenieurs leggen we deze totaalpuzzel.”

… het kantorencomplex Phoenix in Brussel, …

Esthetische comforteilanden met hoge efficiëntie

Comforteiland KAY, het unieke klimaatplafond van Jansen, is ondertussen een gevestigde waarde geworden in de bouwwereld. Die plafondoplossing bestaat uit elementen met standaardafmetingen en standaardvoorzieningen. Zo is de verlichting perfect geïntegreerd, net zoals het IoT-grid. “Dat laat toe om technieken slim aan te sturen en het gebruik nauwgezet te monitoren. Dit grid is een stevige basis, waar andere bouwstenen gaandeweg kunnen aan toegevoegd worden. Een groeiverhaal dus, met gespreide investeringen en op weg naar een zuiniger, comfortabeler en slimmer binnenklimaat.”

De baseline van moederbedrijf Group Jansen is dan ook niet voor niets ‘Places to be’. De groep creëert elke dag ruimtes die positief bijdragen aan het dagelijkse leven. Om te werken, te genezen, te genieten, … “Het resultaat van een constructieve samenwerking met de projectarchitecten”, weet de COO. “We merken meer en meer dat een doeltreffende oplossing van vandaag niet altijd de oplossing is in de toekomst. Wensen, noden en omstandigheden veranderen nu eenmaal. Net op dit punt zetten we in.” 

… QRS in Berchem …

Verandering stimuleren en faciliteren

Group Jansen profileert zich als een ruimteluisteraar waarbij ze de veranderende omstandigheden en vereisten in kaart brengen. Sommige veranderingen zijn bovendien onvoorspelbaar en daarop kan je moeilijk anticiperen. Denk maar aan de coronacrisis, de stijgende energieprijzen of de schaarse grondstoffen en lange levertermijnen. “Precies daarom is het belangrijk om de gebouwprestaties te blijven meten en opvolgen”, legt Rosseel uit. “Door data op elkaar te projecteren en te analyseren, gaan we na of de ruimte-invulling nog steeds in sync is met het gebruik van het gebouw. Die opvolging nemen wij met plezier in handen. Deze nieuwe dienstverlening kreeg de bijpassende naam J’SYNC.”

… en Van der Valk in Gent.

De toepassingsmogelijkheden van J’SYNC zijn ruim en uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant dat in zones is ingedeeld. Blijven klanten aan tafeltjes in een bepaalde zone opmerkelijk minder lang zitten, en geven ze daardoor ook minder uit, dan heeft dat misschien zijn specifieke redenen. In die zone kan het rumoeriger zijn of schijnt de zon te hard binnen door de ramen. Met de juiste ingrepen gaat de omzet in die zone snel omhoog. Zo bewijst J’SYNC zijn nut in de vorm van gerichte en doeltreffende aanpassingen of toevoegingen in het interieur. Naast dit soort economische drivers zijn er ook gebouwtechnische redenen om de monitoring en opvolging te overwegen. “Laat ik het afsluiten met een citaat van Darwin, dat de filosofie achter J’ SYNC perfect samenvat. It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change. Door constant te blijven aanpassen en optimaliseren rendeert de investering in een comforteiland en andere interieurelementen en technieken op korte en op lange termijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten