Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Voorbeschouwing ARCHITECT@WORK 2025
Na het succes van de vorige editie in 2023, met 6.482 bezoekers, zet Architect@Work in 2025 in op een nog betere bezoekerservaring.

Voorbeschouwing ARCHITECT@WORK 2025

Bouwen aan een doordachte toekomst

Op 15 en 16 mei 2025 opent Architect@Work opnieuw de deuren in Kortrijk Xpo. De twaalfde editie van dit toonaangevende event voor architecten en voorschrijvers in de sector staat in het teken van ‘Thoughtful Tomorrow’, ofwel ‘Doordacht Morgen’. Met een scherp oog voor innovatie, duurzaamheid en technologie buigt het seminarprogramma zich over hoe architectuur intelligenter, veerkrachtiger en responsiever kan worden. Bovendien krijgt het evenement dit jaar een vernieuwde opstelling en een gloednieuw digitaal platform dat de dialoog tussen professionals verder stimuleert.

Materialenbibliotheek MATERIATEK is een nieuwkomer.

Het centrale thema ‘Thoughtful Tomorrow’ onderstreept de noodzaak om architectuur toekomstbestendig te maken. Het seminarprogramma brengt internationale experts samen om in te zoomen op duurzaam en regeneratief bouwen, de impact van artificiële intelligentie (AI) in architectuur, en de zoektocht naar een betaalbare ‘net zero’-aanpak. Onder de sprekers bevinden zich klinkende namen als Lucy Tilley (Adjaye Associates) en Dominic Wood (Studio Tim Fu), die hun baanbrekende inzichten en projecten delen. Daarnaast duiken trendwatchers Herman Konings en Tom Palmaerts in de wisselwerking tussen nostalgie en futurisme, en hoe AI de creatieve grenzen van architectuur verlegt.

Naast de seminars vinden bezoekers inspirerende randevents en exposities, met onder andere de materialenbibliotheek MATERIATEK en kunstwerken van Bram Lattré en Maarten Schaubroeck. Ook de innovatieve toepassingen van beton krijgen een podium door FEBELARCH en FEBELCEM. Dit alles om de dialoog rond architecturale vernieuwing nog verder aan te wakkeren.

Kunstliefhebbers kunnen monumentale sculpturen van Maarten Schaubroeck en een lichtinstallatie van Bram Lattré bewonderen.

Dynamisch parcours

Om de bezoekerservaring te optimaliseren, ontwikkelde het designbureau Creative Fo(u)r een vernieuwde scenografie. De standen krijgen een hoek van 31 graden, wat een opener gevoel en een dynamischer parcours creëert. Ook de seminarieruimte krijgt een transformatie: een centrale, ronde opstelling in Hal 5 moet de interactie tussen sprekers en publiek maximaliseren. Exhibition Manager Anne-Laure Van de Ginste benadrukt dat deze vernieuwde indeling de kernwaarden van het event respecteert: ontdekken, inspireren en verbinden.

Naast de fysieke beurs introduceert Architect@Work dit jaar ook Architect@Work XPERIENCE (AWX), een internationaal digitaal platform waar alle productinnovaties worden gebundeld. Dit platform, dat vanaf 14 maart 2025 live gaat, maakt het hele jaar door interactie tussen architecten en fabrikanten mogelijk. “Voorheen was deze informatie verspreid, maar nu wordt alles gecentraliseerd op één plek”, zegt Nathalie Sandra, director van Architect@Work. Bezoekers kunnen moodboards maken, contact leggen met producenten en zelfs stalen aanvragen – allemaal met een paar klikken.

FEBELARCH en FEBELCEM presenteren baanbrekende prototypes over het innovatieve gebruik van beton.

De kracht van ontmoeting

Wat blijft, is de nadruk op ontmoeting en netwerken. Doorheen het event zijn er ruime cateringfaciliteiten waar professionals informeel kunnen samenkomen en ideeën kunnen uitwisselen. Ook dit jaar wordt verwacht dat honderden innovatieve producten en bijna 300 exposanten een gevarieerd en hoogstaand aanbod zullen presenteren.

Architect@Work 2025 vindt plaats op 15 en 16 mei, telkens van 10 tot 20 uur, in Kortrijk Xpo. Registreren kan via de website met een code vermeld op de uitnodiging. Die code aanvragen kan via kortrijk@architectatwork.be.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten